top of page

Gülcan MUTAF

Sayın Gülcan MUTAF, beni kırmadığı için, kıymetli vaktini ayırdığı için, sorularıma cevapları ile eşlik ettiği için çok teşekkür ediyorum. Hayatında her zaman her şeyin dilediği gibi olması dileğiyle ve kendisinden daha fazla eser görmek umuduyla.


SORU1: Yaşadığımız devasa evrende kendinizi üç cümle ile tanımlar mısınız?


Kendimi üç cümle ile tanımlayacak olsam, hiçbir zorluk karşısında pes etmeden, her çıkmazda yeni bir yol yapmaya çalıştığım için muhtemelen aşağıdaki cümlelerle ifade ederdim.

-Mutlaka bir yolu vardır.

-Daha iyisini yapabilirim /daha iyisini nasıl yapabilirim?

-Son olarak tüm bu güçlükleri daha da zorlaştıran bir tanım olarak "Rahatına düşkün biriyimdir." diyebilirim :)

 

SORU2: Her yazarın her eseri kendinden bir parçadır, zor ve zahmetli süreçlerden geçer. Siz eserinizi yazarken hiç sıkıntı yaşadınız mı? Ya da yaşadığınız en büyük sıkıntı neydi?


İlk eserim üniversite yıllarında yazmış olduğum denemelerin derlenmesiyle oluşturulduğu için ilk kitabımda zorlanmamıştım. Çünkü yazılan denemeler kitap olması düşüncesiyle yazılmamıştı. Okurların beğenisi kazandıktan sonra "Evet, ben ikinci kitabı yazmalıyım. " düşüncesine girdiğimde ne yazacağım, yazdıklarımı nasıl toparlayacağım soruları aklımı kurcalamaya başlamıştı. Yine deneme türünde yazmış olduğum paragrafları kurgu bir hikayeyle bütünleştirerek, karakterlerin hayatına empoze ederek ikinci kitabımı roman türünde yayımlayabildim. Bu süreçte en çok zorlandığım kısım birbirinden konu olarak farklı olan paragrafları ayni hikayede toparlayabilmekti. Hikayenin bazı bölümleri için birtakım araştırmalar yapmam gerekti. Güzel bir eser ortaya çıkartmak için aylarca, günde iki üç saat uykuyla yaşadım. Duyguların kurgu bir olay örgüsünde, arka planda bilgiye dayalı olarak yansıtılması ise okurlardan çok güzel tepkiler almamı sağladı. Üçüncü kitabımı yazarken kendime daha fazla zorluk çıkartmayı düşünüyorum.


SORU3: Sizin için “yazmak” eylemi hayatınızı nasıl değiştirdi. Sizce “yazmak” eylemi insandan ziyade bir ülkeyi ne kadar değiştirebilir?


Yazdıklarımı okura olduğu gibi hissettirebiliyor olmak, okurlardan güzel dönüşler almak doğru yolda ilerlediğimi düşündürüyor. Kesinlikle olmam gereken, yürümem gereken yol burası dedirtiyor. Emek vermek ve sonucunda maddi manevi karşılığını görebilmek çok güzel bir duygu ancak sorunun devamına gelecek olursam; yazmanın değil de okumanın dünya üzerinde bir şeyleri değiştirebileceğine inanıyorum. Sonuçta birileri yazmaya devam etse de başka birileri okumadığı sürece bilinçli bireyler olamayız. Okuyalım ve dünyayı değiştiremesek bile kendi dünyamızı değiştirebilelim diyerek sözlerime son vermek istiyorum. Nazik teklifiniz ve sorularınız için çok teşekkür ederim.


Sevgilerimle

21.05.2022

Gülcan MUTAF

171 görüntüleme0 yorum
PicsArt_02-20-09.41_edited.jpg
bottom of page